Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsánkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 közepes padlizsán
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • majonéz
  • provance-i fűszerkeverék

Elkészítése

A padlizsánokat a sütőben (vagy vaslapon) addig sütjük, amíg teljesen megpuhulnak. Ha kissé kihűltek, hosszában felvágjuk, és a belsejét egy kanállal kikaparjuk. Egy tálban villával összenyomkodjuk.

A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, majd a padlizsánhoz keverjük. Hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és petrezselymet. Sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, végül annyi majonézt adunk hozzá, hogy selymes, krémes állagot kapjunk.

Tipp

A krémet rusztikusan is hagyhatjuk darabosra, de botmixerrel egészen simára turmixolhatjuk. Pirítósra kenve, friss zöldségekkel tálalva kiváló előétel vagy könnyű vacsora.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/padlizsankrem-3/