Elkészítése
A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk és áttörjük. A liszttel, margarinnal és sóval összegyúrjuk.
A tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Három karikát úgy helyezünk egymásra, hogy az alsó egészben maradjon, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, és kivajazott tepsiben sütjük. Ebből összesen 8 kosárka lesz. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatóak.
A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki, és ezeket is megszórjuk reszelt sajttal. Ebből is 8 db lesz, amelyek a kosárkák fedelei lesznek. A kosárkákat bármilyen pástétommal tölthetjük.
Például a pástétomhoz a keményre főtt tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk, majd majonézmártással elkeverjük. Ezt a keveréket a kosárkákba töltjük, és a kis fedeleket ráhelyezzük. Ez egy könnyű vacsora vagy vendégváró finomság lehet.
