Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Pástétom kosárkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk és áttörjük. A liszttel, margarinnal és sóval összegyúrjuk. A tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Három karikát úgy helyezünk egymásra, hogy az alsó egészben maradjon, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, és kivajazott tepsiben sütjük. Ebből összesen 8 kosárka lesz. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.16.

A kosárkákhoz

Pástétomhoz (Tojás)

Elkészítése

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk és áttörjük. A liszttel, margarinnal és sóval összegyúrjuk.

A tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Három karikát úgy helyezünk egymásra, hogy az alsó egészben maradjon, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, és kivajazott tepsiben sütjük. Ebből összesen 8 kosárka lesz. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatóak.

A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki, és ezeket is megszórjuk reszelt sajttal. Ebből is 8 db lesz, amelyek a kosárkák fedelei lesznek. A kosárkákat bármilyen pástétommal tölthetjük.

Például a pástétomhoz a keményre főtt tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk, majd majonézmártással elkeverjük. Ezt a keveréket a kosárkákba töltjük, és a kis fedeleket ráhelyezzük. Ez egy könnyű vacsora vagy vendégváró finomság lehet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is