Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pástétom kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kosárkákhoz

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • reszelt sajt

Pástétomhoz (Tojás)

  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 db csemege uborka
  • majonéz

Elkészítése

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk és áttörjük. A liszttel, margarinnal és sóval összegyúrjuk.

A tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Három karikát úgy helyezünk egymásra, hogy az alsó egészben maradjon, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, és kivajazott tepsiben sütjük. Ebből összesen 8 kosárka lesz. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatóak.

A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki, és ezeket is megszórjuk reszelt sajttal. Ebből is 8 db lesz, amelyek a kosárkák fedelei lesznek. A kosárkákat bármilyen pástétommal tölthetjük.

Például a pástétomhoz a keményre főtt tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk, majd majonézmártással elkeverjük. Ezt a keveréket a kosárkákba töltjük, és a kis fedeleket ráhelyezzük. Ez egy könnyű vacsora vagy vendégváró finomság lehet.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/pastetom-kosarkak/