Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag mini mozzarellagolyó
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A mozzarellagolyókat levétől leszűrjük, lecsepegtetjük.
A felvert tojásba sót, borsot teszünk,a zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot, majd duplán bepanírozzuk a sajtgolyókat(liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa), hogy sütésnél ne folyjanak ki.
Bő, forró olajban kisütjük, közben rázogatjuk a serpenyőt, hogy minden oldalon megpiruljanak kb fél perc alatt megsül, ha forró az olaj, vigyázzunk meg ne égjen.
Papírtörlőre szedjük, így a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.
Friss, ropogós salátára helyezve akár mártogatóssal is kínálhatjuk.
Forrón a legfinomabb.

