Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Répa chips

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A répa chips könnyű és ropogós rágcsálnivaló, amit otthon is egyszerű elkészíteni. Egészségesebb alternatívája a bolti chipseknek, és mártogatóssal tálalva még finomabb.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.26.

Hozzávalók

Mártogatós

Elkészítése

Elkészítés

A répákat megmossuk, megtisztítjuk, majd egy széles zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. Forró olajban aranyszínűre és ropogósra sütjük.

A kisült répachipseket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Ízlés szerint megszórhatjuk fűszersóval.

Mártogatóshoz

A tejfölt elkeverjük a ketchuppal és az apróra vágott zellerlevéllel. Ezzel kínáljuk a frissen sült répa chipset.

Tipp

Ha szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük: 180 °C-ra előmelegített sütőben, kevés olajjal meglocsolva 15–20 perc alatt ropogósra sül. Fűszerezhetjük curryvel, paprikával vagy fokhagymaporral is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is