Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répa chips recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szál sárgarépa
  • olaj
  • fűszersó (opcionális)

Mártogatós

  • 125 g tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 szál zellerlevél

Elkészítése

Elkészítés

A répákat megmossuk, megtisztítjuk, majd egy széles zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. Forró olajban aranyszínűre és ropogósra sütjük.

A kisült répachipseket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Ízlés szerint megszórhatjuk fűszersóval.

Mártogatóshoz

A tejfölt elkeverjük a ketchuppal és az apróra vágott zellerlevéllel. Ezzel kínáljuk a frissen sült répa chipset.

Tipp

Ha szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük: 180 °C-ra előmelegített sütőben, kevés olajjal meglocsolva 15–20 perc alatt ropogósra sül. Fűszerezhetjük curryvel, paprikával vagy fokhagymaporral is.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/repa-chips/