Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répakrém sült répából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál zsálya
  • 100 g natúr joghurt
  • 20 g majonéz
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • 50 g füstölt sajt

Elkészítése

A sárgarépát meghámozzuk, majd félbe és utána négybe vágjuk. Sütőzacskóba tesszük és megszórjuk szezámmaggal, hozzáadjuk a kókuszzsírt és a mézet. Sóval, borssal, zsályalevéllel fűszerezzük.

180 °C-os sütőben 30 percig sütjük, majd kibontjuk a sütőzacskót és hőlégkeveréssel további 10 percig sütjük.

A kihűlt sárgarépát a többi hozzávalóval együtt aprítógépben pépesítjük (vagy botmixerrel).

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/repakrem-sult-repabol/