Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajt – házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 0,5 kg túró
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése

A tejet és az áttört túrót körülbelül 5 percig főzzük össze. Nyomás nélkül leszűrjük róla a savót, majd lábasba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd alaposan összekeverjük.

Lassú tűzön, folyamatosan keverve 15 percig főzzük. Amikor a massza elválik a lábas oldalától, levesszük a tűzről, és tetszőleges formába öntjük. Pár órára hűtőbe tesszük.

Ízlés szerint fűszerezhetjük például köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel vagy dióval is.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sajt-hazilag/