Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Sajtkrémes tortácskák füstölt lazaccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Sós kekszkorongok hozzávalói: 12,5 dkg liszt 6 dkg vaj 1 db tojássárgája 0,5 dl tejföl 1/2 tk só késhegynyi szódabikarbóna Sajtkrém hozzávalói: 25 dkg krémsajt 25 dkg mascarpone snidling (ízlés szerint) őrölt fehér bors (ízlés szerint) só (ízlés szerint) 2-3 tk citromlé A tetejére: 10 dkg füstölt lazac Elkészítése: A lisztet keverjük össze a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
KGizi
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Sós kekszkorongok hozzávalói:

  • 12,5 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 dl tejföl
  • 1/2 tk só
  • késhegynyi szódabikarbóna

Sajtkrém hozzávalói:

  • 25 dkg krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • snidling (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 2-3 tk citromlé

A tetejére:

  • 10 dkg füstölt lazac


Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a sóval, és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra, és ízlés szerinti formákat szúrjunk ki a tésztából. A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, és szúrjuk ki a formával. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a kiszúrt korongokat. (én közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrtam ki a korongokat)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt rákerülne a sajtkrém. (néhány nappal előbb megsüthetjük, majd hűvös, száraz helyen tároljuk, így friss, ropogós marad a tészta)

A sajtkrémet, a mascarponét, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehér borsot, és apróra vágott snidlinget keverjük alaposan össze. Keverés közben ízesítsük a citromlével, majd tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt a tésztakorongokra ízlés szerint kanalazzuk rá a sajtkrémet, majd simítsuk körbe a szélét. Ezután helyezzünk mindegyik tortácska tetejére egy-egy darabka füstölt lazacot, majd díszítsük snidlinggel, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is