A francia kenyereket félbevágjuk, és kivájjuk a belsejüket, hogy helyet biztosítsunk a tölteléknek. A sajtkrémet elkeverjük a besamelmártással és a margarinnal, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott párizsit, uborkát és hagymát, majd az egészet simára keverjük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kivájt kenyereket, majd a hűtőben pihentetjük 2 órán át. A szeletelés előtt hagyjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek.
Besamelmártás készítése:
2 dl tejet felforralunk, majd félretesszük. 5 dkg vajat felforrósítunk, hozzákeverünk 4 dkg lisztet, és lassan megpirítjuk. A forró tejet folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk, és az egészet sűrűre főzzük. Végül 1/2 mokkáskanál sóval ízesítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!