Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémmel töltött francia kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db francia kenyér
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg besamel mártás
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg párizsi
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db csemegeuborka
  • bors
  • só

Elkészítése

A francia kenyereket félbevágjuk, és kivájjuk a belsejüket, hogy helyet biztosítsunk a tölteléknek. A sajtkrémet elkeverjük a besamelmártással és a margarinnal, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott párizsit, uborkát és hagymát, majd az egészet simára keverjük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kivájt kenyereket, majd a hűtőben pihentetjük 2 órán át. A szeletelés előtt hagyjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek.

Besamelmártás készítése:

2 dl tejet felforralunk, majd félretesszük. 5 dkg vajat felforrósítunk, hozzákeverünk 4 dkg lisztet, és lassan megpirítjuk. A forró tejet folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk, és az egészet sűrűre főzzük. Végül 1/2 mokkáskanál sóval ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sajtkremmel-toltott-francia-kenyer/