Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg sajtkrém
- 10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg bacon szalonna
- 1 szál újhagyma (vagy snidling, medvehagyma)
- csipet bors
- 1-1,5 tk mustár
- 1 gerezd fokhagyma áttörve
- 1 ek reszelt parmezán
Elkészítése:
A szalonnát apróra felkockázzuk és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd 2 evőkanálnyit tegyünk félre.
A sajtkrémet keverjük össze a reszelt sajttal, az apróra vágott hagymával, borssal, mustárral, áttört fokhagymával és a kihűlt szalonnával. A masszából a kezünkkel egy nagy golyót formálunk és megforgatjuk a félretett szalonnában, valamint a reszelt parmezánban. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Pirítóssal tálaljuk.

