Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos húsos batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg főtt hús ( lehet sertés, szárnyas vagy akár marha is)
  • 15 dkg sajt
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 db tojássárgája
  • csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • só

Elkészítése

A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a darabolt főtt húst, egy tojássárgáját, finomra vágott petrezselymet, sót ás borsot. Alaposan összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a tojássárgájával és 10 x 10-es kockákra vágjuk. A kockák közepére helyezünk egy-egy dió nagyságú tölteléket, majd a tészta mindegyik oldalát felhajtjuk és középen összenyomkodjuk. Egyenként megkenjük a maradék tojással és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.Forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sajtos-husos-batyu/