Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 1 kk só
- 2 tojás
- 1 ek tejföl
- 0,5 csomag sütőpor
Töltelék:
- 15 dkg sajt
- 25 dkg kolbász
- 1 közepes lila hagyma
Tetejére:
- 1 tojás
- 3 tk szezámmag
Díszítés:
- 8 koktélparadicsom
- 1 csokor snidling
- 2 ek majonéz
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás és a tejföl. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Minden korong közepébe teszünk egy kis reszelt sajtot, fél karika kolbászt és egy kis cikk lila hagymát. Félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe sorakoztatjuk és tetejüket felvert tojással lekenjük. Szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokos sütőben szép világosra sütjük.
Ha megsült, 1-1 darabot egymással szembefordítunk úgy, hogy a boltíves oldala kifelé nézzen. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk a közepét.
Koktélparadicsom a fejük. Ici-pici majonézzel elkészítjük a szemüket és a szájukat. Egy-egy snidlingszár vége a pillangó csápja.