Elkészítése
A trapista sajtot alufóliába csomagoljuk, és egy lábasban, kis lángon, meleg vízben 20-25 perc alatt meglágyítjuk, amíg nyújthatóvá válik.
Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat habosra keverjük a tejszínes krémsajttal, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott lilahagymát, a petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott főtt tojást is a keverékbe dolgozzuk, hogy egységes, krémes állagot kapjunk.
Amikor a sajt kellően meglágyult, kibontjuk a fóliából, és egy tiszta vágódeszkán kb. 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A lapra egyenletesen elrendezzük a gépsonkaszeleteket. A krémet rákenjük a sonka tetejére, majd a sajtot szorosan feltekerjük.
A tekercset szorosan folpackba csomagoljuk, hogy formáját megtartsa, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel közepes vastagságú szeletekre vágjuk. A sajttekerccsel hidegtálakon vagy önálló fogásként is kínálhatunk. Jó étvágyat!

