Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A trapista sajtot alufóliába csomagoljuk, és egy lábasban, kis lángon, meleg vízben 20-25 perc alatt meglágyítjuk, amíg nyújthatóvá válik. Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat habosra keverjük a tejszínes krémsajttal, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott lilahagymát, a petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott főtt tojást is a keverékbe dolgozzuk, hogy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A trapista sajtot alufóliába csomagoljuk, és egy lábasban, kis lángon, meleg vízben 20-25 perc alatt meglágyítjuk, amíg nyújthatóvá válik.

Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat habosra keverjük a tejszínes krémsajttal, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott lilahagymát, a petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott főtt tojást is a keverékbe dolgozzuk, hogy egységes, krémes állagot kapjunk.

Amikor a sajt kellően meglágyult, kibontjuk a fóliából, és egy tiszta vágódeszkán kb. 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A lapra egyenletesen elrendezzük a gépsonkaszeleteket. A krémet rákenjük a sonka tetejére, majd a sajtot szorosan feltekerjük.

A tekercset szorosan folpackba csomagoljuk, hogy formáját megtartsa, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel közepes vastagságú szeletekre vágjuk. A sajttekerccsel hidegtálakon vagy önálló fogásként is kínálhatunk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is