Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarjás sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet sajt (nem ömlesztett)
  • 10 dkg reszelt sajt (lehet trappista is)
  • 1 db tömlős sajt (bármilyen ízben, amit szeretünk - nálunk most téliszalámis változat volt)
  • 10 dkg vaj
  • 10 szelet füstölt tarja
  • 5 db főtt tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • őrölt fehérbors
  • petrezselyem

Elkészítése

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd a szeletelt sajtokat úgy rakjuk le, hogy kissé fedjék egymást. A reszelt sajtot egyenletesen szórjuk rá. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit 2 percre betesszük. Akkor jó, ha a reszelt sajt megolvad és összeolvad a szeletelt sajtokkal. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Közben elkészítjük a tölteléket. A főtt tojások fehérjét apróra vágjuk, és elkeverjük a tömlős sajttal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Az elkészült tölteléket a kihűlt sajtlapra kenjük.

A tölteléket befedjük a tarja szeletekkel. Ezután elkészítjük a második réteget: a tojások sárgáját kikeverjük a mustárral és a puha vajjal, majd ízesítjük sóval és borssal. Ezt a keveréket a sonkára kenjük.

A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük az egészet. Az elkészült tekercset alufóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sajttekercs-2/