Elkészítése
A trappista sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, és gyöngyöző vízbe helyezzük kb. 30 percre, amíg teljesen megolvad és formázhatóvá válik.
Közben a tömlős sajtot összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a finomra aprított lila hagymával és a reszelt főtt tojással.
Az olvadt sajtot folpackra helyezzük, és vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott sajt tetejére egyenletesen elrendezzük a csirkemell szeleteket, majd megkenjük a sajtkrémmel.
A folpack segítségével szorosan felcsavarjuk a sajtot, hogy szép tekercset kapjunk. A kész tekercset 1 napra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeleteljük.
Tejfölös kukorica:
Egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát. Lefedve 10 percig pároljuk, időnként megkeverve.
A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, és hozzáadjuk a kukoricához.
A lisztet a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd a kukoricára öntjük. Alaposan elkeverjük, és 2 percig forraljuk.
A tejfölös kukoricát olajjal kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, hogy kissé megpiruljon a teteje.
Tálalás:
A szeletelt sajttekercset és a tejfölös kukoricát együtt kínáljuk, akár ünnepi alkalmakra, akár hétköznapi vacsorára.
