Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttekercs tejfölös kukoricával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sajttekercshez

  • 30 dkg trappista sajt
  • 300 g tömlős sajt (3 db )
  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 db főtt tojás

Tejfölös kukoricához

  • 1 kg csemegekukorica
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tejföl
  • só

Elkészítése

A trappista sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, és gyöngyöző vízbe helyezzük kb. 30 percre, amíg teljesen megolvad és formázhatóvá válik.

Közben a tömlős sajtot összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a finomra aprított lila hagymával és a reszelt főtt tojással.

Az olvadt sajtot folpackra helyezzük, és vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott sajt tetejére egyenletesen elrendezzük a csirkemell szeleteket, majd megkenjük a sajtkrémmel.

A folpack segítségével szorosan felcsavarjuk a sajtot, hogy szép tekercset kapjunk. A kész tekercset 1 napra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeleteljük.

Tejfölös kukorica:

Egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát. Lefedve 10 percig pároljuk, időnként megkeverve.

A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, és hozzáadjuk a kukoricához.

A lisztet a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd a kukoricára öntjük. Alaposan elkeverjük, és 2 percig forraljuk.

A tejfölös kukoricát olajjal kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, hogy kissé megpiruljon a teteje.

Tálalás:

A szeletelt sajttekercset és a tejfölös kukoricát együtt kínáljuk, akár ünnepi alkalmakra, akár hétköznapi vacsorára.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sajttekercs-tejfolos-kukoricaval/