Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tejszínes krémsajt (10 dkg)
  • 40 dkg trappista sajt
  • 20 dkg gépsonka (szeletelt )
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 0,5 csomag petrezselyem
  • só
  • bors
  • 2 db főtt tojás

Elkészítése

A trapista sajtot alufóliába csomagoljuk, és egy lábasban, kis lángon, meleg vízben 20-25 perc alatt meglágyítjuk, amíg nyújthatóvá válik.

Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat habosra keverjük a tejszínes krémsajttal, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott lilahagymát, a petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott főtt tojást is a keverékbe dolgozzuk, hogy egységes, krémes állagot kapjunk.

Amikor a sajt kellően meglágyult, kibontjuk a fóliából, és egy tiszta vágódeszkán kb. 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A lapra egyenletesen elrendezzük a gépsonkaszeleteket. A krémet rákenjük a sonka tetejére, majd a sajtot szorosan feltekerjük.

A tekercset szorosan folpackba csomagoljuk, hogy formáját megtartsa, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel közepes vastagságú szeletekre vágjuk. A sajttekerccsel hidegtálakon vagy önálló fogásként is kínálhatunk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sajttekercs/