Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Sonka tál

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kalácshoz a tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, akkor beleszitáljuk a lisztet és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a végén hozzádolgozzuk az olajos-vajat vagy margarint és a mazsolát, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Meglisztezzük a tetejét és 30 percig kelesztjük. Ha megkelt a […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.27.

Hozzávalók

A kalácshoz

Díszítéshez

Elkészítése

A kalácshoz a tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Ha felfutott az élesztő, akkor beleszitáljuk a lisztet és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a végén hozzádolgozzuk az olajos-vajat vagy margarint és a mazsolát, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától.

Meglisztezzük a tetejét és 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta három részre osztjuk, melyekből kis cipókat formázunk és pihentetjük kb 10 percet. A tésztákból egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd a tészta végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.

Egy tepsire rakjuk, majd felvert tojással megkenjük a tetejét és 25 percig kelesztjük. Ha megkelt újra lekenjük a tetejét felvert tojással és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.

A megfőzött és meghámozott tojásokat félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját és kikeverjük a tejföllel, a mascarponéval, csipet sóval, borssal és a felaprított snidlinggel, majd visszatöltjük a tojásfehérjékbe.

Veszünk egy tálcát és rárakjuk a felszeletelt sonkát, a töltött tojásokat és a mazsolás kalács szeleteket. Díszítjük retek karikákkal, újhagymával és snidlinggel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is