Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonka tál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 szelet főtt sonka
  • 4 főtt tojás
  • 10 dkg mascarpone
  • bors
  • só
  • 1 csokor snidling
  • 1 evőkanál tejföl

A kalácshoz

  • 35 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 marék mazsola
  • 1 tojás a kenéshez

Díszítéshez

  • újhagyma
  • retek
  • snidling

Elkészítése

A kalácshoz a tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Ha felfutott az élesztő, akkor beleszitáljuk a lisztet és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a végén hozzádolgozzuk az olajos-vajat vagy margarint és a mazsolát, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától.

Meglisztezzük a tetejét és 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta három részre osztjuk, melyekből kis cipókat formázunk és pihentetjük kb 10 percet. A tésztákból egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd a tészta végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.

Egy tepsire rakjuk, majd felvert tojással megkenjük a tetejét és 25 percig kelesztjük. Ha megkelt újra lekenjük a tetejét felvert tojással és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.

A megfőzött és meghámozott tojásokat félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját és kikeverjük a tejföllel, a mascarponéval, csipet sóval, borssal és a felaprított snidlinggel, majd visszatöltjük a tojásfehérjékbe.

Veszünk egy tálcát és rárakjuk a felszeletelt sonkát, a töltött tojásokat és a mazsolás kalács szeleteket. Díszítjük retek karikákkal, újhagymával és snidlinggel.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sonka-tal/