Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az étel egyszerre különleges és egyszerűen elkészíthető. Az édes füge, a krémes mozzarellás-tejszínes töltelék és a sonka remek harmóniát alkotnak. Előételként vagy vendégváró falatként is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
molnarbela55
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók:

Elkészítése

Töltelék:

A mozzarellát és a tejszínt turmixoljuk simára a frissen őrölt borssal.

Összeállítás:

A fügéket mossuk meg, majd éles késsel vágjuk be kereszt alakban úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. A négy gerezdet óvatosan nyissuk szét az ujjunkkal és a közepükbe kanalazzunk a sajtos-tejszínes krémből.

Mindegyik töltött fügét tekerjük körbe egy szelet sonkával, majd két fogpiszkálóval rögzítsük.

Sütés:

A megtöltött fügéket tegyük tűzálló tálba és süssük rövid ideig, amíg a sonka kissé megpirul és a sajt krémesre olvad.

Tálalás:

Melegen és hidegen is kínálhatjuk, előételként vagy különleges vendégváró falatként.

Tipp:

A sonka helyett baconbe is tekerhetjük a fügét, így még ropogósabb lesz. Ha szeretnénk gazdagítani, kevés diót vagy mandulát is szórhatunk a sajtos töltelékbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is