Töltelék:
A mozzarellát és a tejszínt turmixoljuk simára a frissen őrölt borssal.
Összeállítás:
A fügéket mossuk meg, majd éles késsel vágjuk be kereszt alakban úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. A négy gerezdet óvatosan nyissuk szét az ujjunkkal és a közepükbe kanalazzunk a sajtos-tejszínes krémből.
Mindegyik töltött fügét tekerjük körbe egy szelet sonkával, majd két fogpiszkálóval rögzítsük.
Sütés:
A megtöltött fügéket tegyük tűzálló tálba és süssük rövid ideig, amíg a sonka kissé megpirul és a sajt krémesre olvad.
Tálalás:
Melegen és hidegen is kínálhatjuk, előételként vagy különleges vendégváró falatként.
Tipp:
A sonka helyett baconbe is tekerhetjük a fügét, így még ropogósabb lesz. Ha szeretnénk gazdagítani, kevés diót vagy mandulát is szórhatunk a sajtos töltelékbe.