Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 200 g tejszín
  • 100 g sonka (szeletelve)
  • 100 g mozzarella
  • bors
  • 8 darab füge

Elkészítése

Töltelék:

A mozzarellát és a tejszínt turmixoljuk simára a frissen őrölt borssal.

Összeállítás:

A fügéket mossuk meg, majd éles késsel vágjuk be kereszt alakban úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. A négy gerezdet óvatosan nyissuk szét az ujjunkkal és a közepükbe kanalazzunk a sajtos-tejszínes krémből.

Mindegyik töltött fügét tekerjük körbe egy szelet sonkával, majd két fogpiszkálóval rögzítsük.

Sütés:

A megtöltött fügéket tegyük tűzálló tálba és süssük rövid ideig, amíg a sonka kissé megpirul és a sajt krémesre olvad.

Tálalás:

Melegen és hidegen is kínálhatjuk, előételként vagy különleges vendégváró falatként.

Tipp:

A sonka helyett baconbe is tekerhetjük a fügét, így még ropogósabb lesz. Ha szeretnénk gazdagítani, kevés diót vagy mandulát is szórhatunk a sajtos töltelékbe.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sonkaban-sult-fuge-tejszinnel-es-mozzarellaval/