Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2 vékony szelet házi, füstölt, főtt sonka
- 1 ek ecetes tormakrém
- 1 ek tejföl
- 2 dkg vaj
- 5-6 levél friss bazsalikom
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb., és erre helyezzük a töltött tojásokat.

