Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hagymavirág recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 kiskanál cayenne bors
  • 1 kiskanál bors
  • 2 kiskanál fokhagymagranulátum
  • 2 kiskanál só
  • 2 kiskanál füstölt fűszerpaprika
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítése

Tisztításkor a hagyma gyökérrészét óvatosan vágjuk le, de ne az egészet, hogy egyben tartsa az egész hagymát, majd vágjunk le a tetejéből kb 2 cm vastag szeletet, mintha egy kalapot vágnánk le róla.

A hagymát a levágott kalapjára állítjuk, úgy, hogy a gyökérrésze legyen felfelé. Beirdaljuk az aljától a tetejéig körben, vigyázva arra, hogy a hagyma nagyságától függően kb 1 cm hagyjunk a hagyma közepén, amit ne vágjunk át, hogy a gyökere egyben tudja tartani az egészet és ne essen szét. Megfordítjuk a gyökerével lefelé és óvatosan kihajtogatjuk a bevágott hagymaszirmokat.

A lisztben keverjük el a kétféle borsot, fokhagymaport, sót és a paprikát, majd alaposan forgassuk meg benne a hagymákat.

A tojásokat verjük fel habosra, majd keverjük el a tejjel.

A hagymát forgassuk meg a tojásos-tejes folyadékban.

Bő, forró olajban a hagyma nagyságától függően kb 15 perc alatt süssük meg. Lehetőség szerint olyan edényben süssük, amiben teljesen ellepi a hagymát az olaj. Sütés közben megfordíthatjuk vagy óvatosan kinyithatjuk az esetlegesen összetapadt szirmokat.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/sult-hagymavirag/