Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 4 rúdhoz: 4 Nori lap 1 bögre szusi rizs 1,5 bögre víz 2 kanál rizs ecet kevés só 1/2 csirkemell filé 1 tojás 2-2 púpos evőkanál liszt illetve étkezési keményítő kevés víz 1 sárgarépa 1/2 kígyóuborka 1/2 avokádó Továbbá: wasabi, szójaszósz Elkészítése: Először a rizst főzzük meg, ízesítve a a rizsecettel és az ízlés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
illeskrisz
Beküldte: 2017.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók 4 rúdhoz:

  • 4 Nori lap
  • 1 bögre szusi rizs
  • 1,5 bögre víz
  • 2 kanál rizs ecet
  • kevés só
  • 1/2 csirkemell filé
  • 1 tojás
  • 2-2 púpos evőkanál liszt illetve étkezési keményítő
  • kevés víz
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1/2 avokádó

Továbbá:

  • wasabi, szójaszósz


Elkészítése:

Először a rizst főzzük meg, ízesítve a a rizsecettel és az ízlés szerinti só mennyiséggel.

Ha megpárolódott a rizs, letakarva kihűtjük.

A csirkemellet vékonyra felcsíkozzuk, sózzuk. A tojást tálba ütjük és hozzáadjuk a lisztet az étkezési keményítőt és egy csipet sót.

Annyi jéghideg vizet töltünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.

A csirkemellet beleforgatjuk a sűrű masszába, majd forró olajban kisütjük őket.

A kisült húsokat papírtörlőre szedjük és kihűtjük. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékony zsülienre felvágjuk és egy tálkába tesszük.

Sózzuk, cukrozzuk és egy kevés ecetet csepegtetünk rá. Kevés vízzel felöntjük, magyarul saláta levet készítünk rá.

Hagyjuk állni benne egy fél órát. Az uborkát vékony hasábokra felvágjuk, magházát kivágjuk belőle.

Az avokádót meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Ha mindennel elkészültünk, akkor jöhet a szusi megformázása.

A Nori lapot gyékénylapra tesszük és vizes kézzel kirakjuk a rizzsel, vékony rétegben.

A hozzánk közel eső oldalra csíkban lerakjuk először az avokádót, rá a húst és a hús mellé az uborkát és a lecsepegtetett sárgarépát. A gyékénylap segítségével szorosan feltekerjük az egészet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
illeskrisz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is