Hozzávalók:
- 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
- 2 szál újhagyma
- 3 tojás
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A megtisztított újhagymát a zöld szárával vékonyra karikázzuk, a tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat. A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a hagymát, majd a szalonnát. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
[box style=”info”]Tartalmas, finom reggeli. Ezzel csak jól indulhat a nap.[/box]