Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tavaszi tekercs réteslappal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap (12 levél)
  • 2 csirke felső comb
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 színes paprika színenként (piros, sárga, zöld)
  • 2 tojás
  • 1 csili paprika
  • só
  • frissen őrölt bors
  • 5 ek olaj (a kenéshez és a sütéshez)


Elkészítése:

A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam és felcsíkoztam.

Ezután a következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat: kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam. Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket. A töltelék ezzel el is készült.

Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam. Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá. A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem.

A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem. Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem. Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek.

A sütés már gyerekjáték volt, mert közepesen forró olajban három tekercset sütöttem a serpenyőben egyszerre, mindössze oldalanként rövid ideig. Addig, míg a tésztakéreg meg nem sült aranybarnára, ropogósra.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/tavaszi-tekercs-reteslappal/