Hozzávalók:
- 6 keményre főtt tojás
- 3 ek majonéz (az univer gm&lm)
- egy kis szeletke vaj (liga)
- 1 fél fej lilahagyma apró kockára vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem zöld
- só és frissen őrölt fehér bors izlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymához hozzáreszelem a fokhagymát, besózom és állni hagyom amig a tojások megfőnek.
A megfőtt tojásokat megpucolom, apróra vágom, hozzákeverem a fokhagymás hagymát, a majonézt, a vajat, borsozom, majd kézi habverővel össze keverem. (Tehetjük robotgépbe is és akkor szép egynemű álagot kapunk, de én ezt a darabos változatot jobban kedvelem.)
Ha alaposan összekevertem, beleszórom az apritott petrezselyem zöldet, villával átforgatom, ha szükséges még utánna sózom, borsozom.
Friss kenyérrel, piritossal, puffasztott rizsszelettel kinálom!
Jó átvágyat!