Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 5 dkg kacsa-, vagy libazsír
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kisebb pritamin paprika
- 1 tk mustár
- 1 ág friss kakukkfű levele
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtve megpucoljuk.
Késes aprítóban a lila hagyma felével, a paprika felével, zsírral, mustárral, sóval, borssal, néhány kakukkfű levélkével összemixeljük.
Készíthetjük úgy is, hogy a fehérjét csak nagyobb lyukú reszelőn reszeljük, és úgy keverjük hozzá a masszához. Így egy darabosabb krémet kapunk.
Mikor elkészült, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, esetleg még adhatunk hozzá a mustárból is.
A maradék lila hagymából és a paprikából apró kockákat vágunk, és kakukkfű levelekkel együtt rászórjuk a tetejére.
Pirított kenyér szeleteken tálaljuk.

