Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Töltött bagett

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bagettek előkészítése A bagetteket keresztben kettévágjuk, végeit levágjuk, majd apróbb darabokra vágva, keverőtálban kevés vízzel beáztatjuk és péppé nyomkodjuk. Keskeny pengéjű késsel (csontozó) óvatosan, belülről körbevágjuk, majd fakanál nyelével kinyomjuk a bagett belét, apró darabokra szaggatjuk, és ezt is hozzákeverjük a bagettek beáztatott végeihez. Mindkét töltelékhez A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.25.

Hozzávalók

Bolognai töltelékhez

Májkrémes töltelékhez

Elkészítése

A bagettek előkészítése

A bagetteket keresztben kettévágjuk, végeit levágjuk, majd apróbb darabokra vágva, keverőtálban kevés vízzel beáztatjuk és péppé nyomkodjuk. Keskeny pengéjű késsel (csontozó) óvatosan, belülről körbevágjuk, majd fakanál nyelével kinyomjuk a bagett belét, apró darabokra szaggatjuk, és ezt is hozzákeverjük a bagettek beáztatott végeihez.

Mindkét töltelékhez

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.

Bolognai töltelék

A hagymához hozzátesszük a darált húst, enyhén sózzuk, és fedő alatt pároljuk. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, csemegeuborkát, a margarint, és a fűszereket egyéni ízlés szerint. Őrölt borsot többet, mert ettől kellemes utóíze lesz. Rövid idő után hozzáadjuk a bagett belét és végeit, majd az egészet sűrű péppé főzzük. Ha nem elég sűrű, étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük. El lehet készíteni bolognai fixxel is.

Májkrémes töltelék

A hagymához a kisebb (kb. 1 cm) kockákra vágott párizsit adjuk, rövid ideig pirítjuk, majd az apróra vágott gombát, csemegeuborkát, főtt tojás sárgáját, kenőmájast, a margarint, a bagett belét és végeit, ízlés szerint fűszerezzük, borsozzuk (sózni nem mindig kell, mivel az alapanyagok része sós), legvégül a tojás fehérjét adjuk hozzá apróra vágva. Ha túl laza, kevés keményítőt szórunk rá és keverve felfőzzük. Addig kell főzni, amíg a bagett teljesen elkeveredik a töltelékben.

A bagettek töltése

Négyrészre hajtott alufóliával a bagett keskenyebb végét lezárjuk, és a tölteléket kanállal, időnként a fóliás végénél az asztalhoz ütögetve megtöltjük. Alufóliába csomagolva, 30 percig sütőben sütjük, a fóliát végig rajtahagyva. Sütés után a fóliát levéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre szeljük.

Ezen kívül bármilyen töltelékkel, pl. zselatinos franciasalátával is tölthetjük. Ha marad ki töltelék, nem vész kárba, mivel kiváló melegszendvics alapanyag.

4o

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Francia Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is