Elkészítése
A töltött bagett egy könnyen elkészíthető, hidegen tálalható vendégváró finomság. A zöldséges-sonkás, krémsajtos töltelék friss és laktató, hidegtál részeként vagy önálló fogásként is megállja a helyét.
Elkészítés menete
- A tejből és a lisztből 5 dkg margarinnal besamelmártást főzünk.
- A paprikákat, sonkát, uborkát és az újhagymát apró kockákra vágjuk.
- A bagett végeit levágjuk, majd keresztben kettévágjuk. A belsejét óvatosan kikaparjuk.
- A besamelhez hozzákeverjük a maradék 5 dkg margarint és a krémsajtot, majd sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.
- A mártásba beleforgatjuk az előkészített zöldségeket és a sonkát, alaposan összekeverjük.
- A tölteléket habzsák segítségével (vagy kanállal) a bagettekbe töltjük.
- A megtöltött bagetteket hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük.
- Tálalás előtt nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk főtt tojással, kukoricával vagy reszelt sajttal is. Ha előre elkészítjük és hűtőben érleljük, még jobban összeérnek az ízek.
