Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött bagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db bagett
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg sonka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db piros kápia paprika
  • 1 db sárga kápia paprika
  • 3 db csemege uborka
  • só
  • őrölt fehérbors

Elkészítése

A töltött bagett egy könnyen elkészíthető, hidegen tálalható vendégváró finomság. A zöldséges-sonkás, krémsajtos töltelék friss és laktató, hidegtál részeként vagy önálló fogásként is megállja a helyét.

Elkészítés menete

  1. A tejből és a lisztből 5 dkg margarinnal besamelmártást főzünk.
  2. A paprikákat, sonkát, uborkát és az újhagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A bagett végeit levágjuk, majd keresztben kettévágjuk. A belsejét óvatosan kikaparjuk.
  4. A besamelhez hozzákeverjük a maradék 5 dkg margarint és a krémsajtot, majd sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.
  5. A mártásba beleforgatjuk az előkészített zöldségeket és a sonkát, alaposan összekeverjük.
  6. A tölteléket habzsák segítségével (vagy kanállal) a bagettekbe töltjük.
  7. A megtöltött bagetteket hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük.
  8. Tálalás előtt nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk főtt tojással, kukoricával vagy reszelt sajttal is. Ha előre elkészítjük és hűtőben érleljük, még jobban összeérnek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/toltott-bagett-2/