Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8-10 szelet gomba
  • 2 szelet sonka
  • 2-3 szem koktélparadicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 2 szelet füstölt sajt (+ a tetejére )
  • 1 kis doboz tejföl
  • zöldfűszerek
  • só
  • bors
  • 1-2 kiskanál olívaolaj
Töltött gomba

Elkészítése

Tisztítsuk meg a gombát, helyezzük jénai edénybe. A sonkát, az újhagymát, a paradicsomot és a füstölt sajtot aprítsuk pici darabokra, majd mindezeket keverjük össze a doboz tejföllel.

Az így kapott masszát zöldfűszerrel, sóval, borssal ízesítsük. A masszát beletöltjük a gombafejekbe, majd a tetejére reszelt sajtot szórunk.

 A gombák alá 1-2 kiskanál olívaolajat és egy kevés vizet öntünk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Sztori:

Legnagyobb álmom vált valóra nemrégiben, hiszen oly régóta vágytam egy saját lakásra, mégpedig nem is akármilyenre. Sikerült, beköltöztem 🙂 Az első lakásban töltött estén kimerültem ültem le a padlóra, éhes voltam és fáradt. Eszembe jutott az aznap vásárolt gomba, így feltúrtam a dobozokat némi konyhai felszerelésért és megcsináltam az első igazi vacsorámat immáron a saját kuckómban. Mondanom sem kell, hogy a siker nem maradt el, azóta is gyakran elkészítem nemcsak az íze , hanem a nosztalgia miatt is.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/toltott-gomba-3/