Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 15 dkg sonka
  • 1 dl tejföl
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A karfiolt sós vízben majdnem készre főzzük, és vigyázva,széltében ketté vágjuk és kanállal kikapargatjuk a belsejét. Az alsó részét jól kizsírozott esetleg kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, tűzálló tálba tesszük. Megtöltjük tejföllel elkevert sonkával és rátesszük a tetejét. Tejföllel és pirított zsemlemorzsával leöntjük és világosbarnára sütjük.

Megjegyzés: Sonka helyett párolt gombával, gombás tojással esetleg más zöldségekkel, ragukkal is tölthetjük.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/toltott-karfiol/