Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött sárgarépa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg darált pulykamell
  • 2 db csemegeuborka
  • 4 dl tejföl
  • só
  • bors
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 evőkanál ecet


Elkészítése:

A répákat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Belsejüket kiskanállal kivájjuk és lobogó, forró, enyhén sós, ecetes vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, a répákat belefektetjük, a kivájt forgácsokkal körülrakjuk. a hagymát apró kockára vágjuk, a margarinon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és készre pároljuk. Megsózzuk, borssal és köménnyel fűszerezzük. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk, a kaprot felaprítjuk, a húshoz adjuk. Kb 2,5 dl tejfölt ráöntünk és jól összekeverjük. Ha összesűrűsödött levesszük a tűzről és a répákat púposan megtöltjük.

A maradék tejföllel meglocsoljuk. A tetejére margarindarabkákat morzsolunk rá és forró sütőben készre sütjük.
[box style=”info”]Pulykamell helyett csirkemellből is készíthetjük, ugyanolyan finom lesz.[/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/toltott-sargarepa-2/