Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Hidegtálak

Töltött tojás bacon ágyon és tormás padlizsánkrémes sonkatekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a kétféle finomság egyszerre laktató és mutatós: a töltött tojás ropogós bacon kosárban igazi különlegesség, a tormás padlizsánkrémes sonkatekercs pedig frissítő kísérője lehet egy könnyű vacsorának. Két személynek is elegendő, és akár vendégváró hidegtálként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Kiválasztunk egy kisebb, sütőbe is tehető tálkát vagy jénait, amit kívülről alufóliával beburkolunk. Az alufóliára rátesszük a bacon szeleteket, majd előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. A formán hagyjuk kihűlni, így megkapjuk a kosár alakú sült bacont.

A padlizsánt villával megszurkáljuk, majd mikróban kb. 7–8 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk. Levágjuk a keskenyebbik végüket, kikanalazzuk a sárgájukat, és ügyelünk rá, hogy a fehérje meg tudjon állni a tányéron – ha szükséges, az alsó végéből is levágunk egy keveset.

A sárgáját összetörjük, majd elkeverjük májkrémmel, egy kanál tejföllel és a mustárral. Sóval, borssal ízesítjük, majd a krémet habzsák segítségével visszatöltjük a tojásfehérjékbe.

A kihűlt padlizsánt meghámozzuk, a húsát aprítógépbe tesszük fokhagymával, tormával és egy evőkanál tejföllel, majd pépesítjük. A sonkaszeletekre ráhelyezzük a sajtot, majd egy-egy evőkanál padlizsánkrémet, és óvatosan feltekerjük.

Egy nagyobb tányéron ízlésesen elrendezzük a sonkatekercseket, a bacon kosarat, amit salátával kibélelünk, majd beleültetjük a töltött tojásokat. Díszíthetjük apróra vágott lilahagymával, paradicsomkarikákkal, és kínálhatjuk friss fehér kenyérrel vagy pirítóssal.

Tipp

A tojáskrémet feldobhatjuk apróra vágott friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, a padlizsános krémet pedig kevés citromlével frissíthetjük. A bacon kosárkát tálalás előtt akár reszelt sajttal is megszórhatjuk, hogy még ropogósabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is