Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 1-2 újhagyma
- 1 tk dijoni magos mustár
- só
- őrölt bors
- csipet chili
- 4 szelet bacon
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját, hogy a fehérje ne sérüljön meg.
A tojássárgákat ezután villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd keverjük alaposan össze, majd keverjük a tojássárgás masszához a bacont is.
Végül kanalazzuk vissza a tojásfehérjébe a baconös-fűszeres masszát, majd szórjuk meg egy csipet chilivel, és díszítsük petrezselyemzölddel.
Tálaláskor a húsvéti főtt sonka mellé kínáljuk a töltött tojásokat.