Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött tojáskacsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg majonéz
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk porcukor
  • fekete bors
  • só ízlés szerint
  • 5 db főtt tojás
  • 10 szem fekete bors
  • 3 főtt burgonya
  • petrezselyem zöldje
  • 1 fej saláta


Elkészítése:

A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk és a sárgáját óvatosan kiemeljük.

A sárgáját majonézzel, sóval, borssal, néhány csepp citromlével és kevés porcukorral habosra keverjük. Az így kapott krémet a tojásokba visszatöltjük.

A krumplit megfőzzük, de ne túl puhára, mert így könnyebben tudjuk kialakítani az apró kacsafejeket.

Egész borsból elkészítjük a kacsa szemét, a szárnya pedig petrezselyem zöld lesz. Ráültetjük a fejessalátára, majd zselatint kevés forró vízben elkeverve feloldunk és ezzel kenjük le a kacsákat, így fényesek lesznek és tovább maradnak mutatósak. Behűtve tálaljuk.

[box style=”info”]A gyerekek is imádják a kacsa formára kialakított tojásokat, a burgonyafejeket fogpiszkálóval rögzítem a testéhez, ezért figyeljünk oda, amikor az evésre kerül a sor![/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/toltott-tojaskacsa/