Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 nagyobb házi tojás
- 1 kis tonhal konzerv (52g)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos tk mustár
- 2 púpos ek majonéz
- 1 púpos ek tejföl
- 2 csipet só
- 2 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd a héjukat eltávolítjuk.
Egy krumpli törővel, esetleg villával jól áttörjük.
Hozzáadjuk az olajos létől lecsepegtetett tonhalat és azzal is áttörjük.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a majonézzel, tejföllel, mustárral együtt a pástétomhoz adjuk.
Ízesítjük sóval és borssal. Aki szereti, pár csepp citromlevet is csepegtethet bele.
[box style=”info”]Összegyűlt pár tojás és gondoltam akkor egy részéből ideje egy kis pástétomot készíteni. Most egy doboz tonhalat is csempésztem bele. Még előző este összeállítottam, így jól összeértek az ízek. Friss péksüteménnyel és lila hagymával szuper reggeli vagy uzsonna.[/box]

