Elkészítése
A darált töpörtyűt egy nagy tálban összekeverjük a lereszelt főtt krumplival, az apróra vágott főtt tojásokkal, a mustárral, a tejföllel és az apróra vágott lilahagymával. Ízlés szerint enyhén sózzuk. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy krémes állagú legyen.
Egy nagy tálra halmozzuk a töpörtyűkrémet, és süni formát alakítunk ki belőle. Az olívabogyót az orr helyére tesszük, a szemeit pedig az olívabogyó kis darabkáiból alakítjuk ki. A sós napraforgómagokat a süni tüskéiként szurkáljuk bele a krémbe.
A tálat körberakjuk salátalevelekkel.
A díszítéshez a főtt tojásokat meghámozzuk, és az aljukból egy kis darabot levágunk, hogy stabilan álljanak. A paradicsomot félbevágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A paradicsomdarabokat a tojások tetejére helyezzük, így gombakalapot formázunk. A majonézzel pöttyöket rajzolunk a paradicsomok tetejére, hogy leginkább egy gombára hasonlítsanak.
Tálalás előtt hűtőben pihentetjük.
