Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töpörtyűkrémes süni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált tepertő
  • 20 dkg főtt krumpli
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,5 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál tejföl
  • só (ízlés szerint )

Díszítéshez

  • napraforgómag
  • 1 szem olívabogyó
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 darab paradicsom
  • 5 kisebb levél saláta

Elkészítése

A darált töpörtyűt egy nagy tálban összekeverjük a lereszelt főtt krumplival, az apróra vágott főtt tojásokkal, a mustárral, a tejföllel és az apróra vágott lilahagymával. Ízlés szerint enyhén sózzuk. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy krémes állagú legyen.

Egy nagy tálra halmozzuk a töpörtyűkrémet, és süni formát alakítunk ki belőle. Az olívabogyót az orr helyére tesszük, a szemeit pedig az olívabogyó kis darabkáiból alakítjuk ki. A sós napraforgómagokat a süni tüskéiként szurkáljuk bele a krémbe.

A tálat körberakjuk salátalevelekkel.

A díszítéshez a főtt tojásokat meghámozzuk, és az aljukból egy kis darabot levágunk, hogy stabilan álljanak. A paradicsomot félbevágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A paradicsomdarabokat a tojások tetejére helyezzük, így gombakalapot formázunk. A majonézzel pöttyöket rajzolunk a paradicsomok tetejére, hogy leginkább egy gombára hasonlítsanak.

Tálalás előtt hűtőben pihentetjük.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/toportyukremes-suni/