A cukkiniket meghámozzuk, felkarikázzuk, majd enyhén megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a szeleteket. Forró olajban aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
Közben a paradicsomot, uborkát, paprikát és hagymát apróra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük. A tejfölt elkeverjük salátaporral és kevés majonézzel, majd a zöldségekre öntjük, és alaposan átforgatjuk.
Tálalás
A frissen sült cukkinikarikákat a krémes öntettel átforgatott salátával kínáljuk. Ízlés szerint pirított kenyér vagy teljes kiőrlésű péksütemény is kerülhet mellé.
Tipp
Ha változatosabbá szeretnénk tenni, a cukkini helyett padlizsánt is panírozhatunk. A salátát gazdagíthatjuk fetával vagy olívabogyóval, így még mediterránabb ízvilágot kapunk.