Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró hidegtál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet gépsonka
  • 6 db tojás
  • 1 kis üveg torma
  • 100 g vaj
  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg finomliszt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 3 evőkanál mustár

Zöldségek

  • paradicsom
  • póréhagyma
  • uborka
  • retek
Vendégváró hidegtál

Elkészítése

A vajból, a lisztből és a tejből kemény besamelmártást készítünk. Közben a tojásokat keményre főzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez hozzákeverjük a reszelt tormát, majd ízesítjük sóval és borssal.

A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük, és hozzákeverjük a maradék 1/3 besamelt, mustárt, sót és borsot.

A tormás besamelt habzsák segítségével a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük a sonkákat. A tojáskrémet szintén habzsák segítségével a félbevágott tojásokba töltjük.

Végül a sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük, és ízlés szerint zöldségekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/vendegvaro-hidegtal/