Elkészítése
A lisztet összekeverjük a sóval, vajjal és cukorral. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. A tésztát alaposan megdagasztjuk, hogy szép sima és rugalmas legyen.
Ezt követően a tésztát letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután a tészta megkelt, egy beolajozott tálcán 5 mm vastagra nyújtjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A virsliket egyenként belecsavarjuk a tésztacsíkokba, majd a becsavart virsliket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. A felvert tojással megkenjük a tészta tetejét, majd megszórjuk sóval és köménymaggal vagy szezámmaggal, ízlés szerint.
Végül az előmelegített sütőbe tesszük, és 160 fokon 15-18 perc alatt aranysárgára sütjük a virslis tekercseket.
