Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Virsli köntösbe

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összekeverjük a sóval, vajjal és cukorral. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. A tésztát alaposan megdagasztjuk, hogy szép sima és rugalmas legyen. Ezt követően a tésztát letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután a tészta megkelt, egy beolajozott tálcán 5 mm vastagra nyújtjuk, majd ujjnyi széles […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.03.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, vajjal és cukorral. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. A tésztát alaposan megdagasztjuk, hogy szép sima és rugalmas legyen.

Ezt követően a tésztát letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután a tészta megkelt, egy beolajozott tálcán 5 mm vastagra nyújtjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

A virsliket egyenként belecsavarjuk a tésztacsíkokba, majd a becsavart virsliket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. A felvert tojással megkenjük a tészta tetejét, majd megszórjuk sóval és köménymaggal vagy szezámmaggal, ízlés szerint.

Végül az előmelegített sütőbe tesszük, és 160 fokon 15-18 perc alatt aranysárgára sütjük a virslis tekercseket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is