Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virsli köntösbe recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 db virsli
  • 50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 evőkanál víz
  • 4 dkg vaj

A tetejére

  • 1 db tojás
  • só

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, vajjal és cukorral. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. A tésztát alaposan megdagasztjuk, hogy szép sima és rugalmas legyen.

Ezt követően a tésztát letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután a tészta megkelt, egy beolajozott tálcán 5 mm vastagra nyújtjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

A virsliket egyenként belecsavarjuk a tésztacsíkokba, majd a becsavart virsliket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. A felvert tojással megkenjük a tészta tetejét, majd megszórjuk sóval és köménymaggal vagy szezámmaggal, ízlés szerint.

Végül az előmelegített sütőbe tesszük, és 160 fokon 15-18 perc alatt aranysárgára sütjük a virslis tekercseket.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/virsli-kontosbe/