Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Virslis partifalatkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók kb 20 darabhoz: 40 dkg krumpli 20 dkg sajt 10 dkg liszt só (ízlés szerint) őrölt színes bors (ízlés szerint) 1 marék bazsalikom 4 db jó minőségű virsli kb 2 dl étolaj a sütéshez Elkészítése: A virslit vágjuk fel kb 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak, akkor vágjuk félbe, majd enyhén […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2016.09.14.

Elkészítése

Hozzávalók kb 20 darabhoz:

  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg liszt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 marék bazsalikom
  • 4 db jó minőségű virsli
  • kb 2 dl étolaj a sütéshez


Elkészítése:

A virslit vágjuk fel kb 1-1,5 cm-es darabokra.

A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak, akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.

Ezután szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.

A lereszelt krumplit tegyük egy tálba, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény (ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen).

A masszából csippentsünk le egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit lapogassuk el, majd helyezzünk rá egy virslidarabkát. Ezután formázzuk belőle golyót, majd tegyük egy liszttel megszórt tálcára (a maradék masszával és virslivel is így járjunk el).

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a golyókat és kisebb hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra (én kislángon 10 perc alatt sütöttem szép pirosra, ropogósra és közben többször is átfordítottam).

A szép pirosra, ropogósra sült golyókat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint ketchup-ot vagy mustárt kínáljunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is