Elkészítése
A szalonnát kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. A fölösleges zsírt leöntjük, a megmaradt zsírban pedig megpirítjuk a laskára vágott húst. Amikor a hús kezd barnulni, hozzáadjuk a csíkokra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikát, és együtt dinszteljük, amíg a paprika összeesik. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a zöldbabot, megszórjuk a fűszerekkel, és kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk.
Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és még 10-12 percig pároljuk. Végül levesszük a tűzről, és elkeverjük tejföllel, bár tejföl nélkül is ízletes. Kifőtt tésztával tálaljuk, de önálló fogásként is fogyasztható. Jó étvágyat!
