Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges apróhús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli hús
  • 20 dkg szalonna
  • 6 db paprika
  • 6 db paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg zöldbab
  • 5 közepes fej hagyma
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • évszaknak megfelelő zöldségek

Elkészítése

A szalonnát kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. A fölösleges zsírt leöntjük, a megmaradt zsírban pedig megpirítjuk a laskára vágott húst. Amikor a hús kezd barnulni, hozzáadjuk a csíkokra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikát, és együtt dinszteljük, amíg a paprika összeesik. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a zöldbabot, megszórjuk a fűszerekkel, és kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk.

Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és még 10-12 percig pároljuk. Végül levesszük a tűzről, és elkeverjük tejföllel, bár tejföl nélkül is ízletes. Kifőtt tésztával tálaljuk, de önálló fogásként is fogyasztható. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/zoldseges-aprohus/