Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges bolognai kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 maréknyi makaróni
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • olaj
  • só
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • fokhagymapor
  • pirospaprika
  • 0,5 doboz kukorica konzerv
  • 0,5 doboz zöldborsó konzerv
  • 1 db tojás

Elkészítése

A hagymát gyorsan felaprítottam és megpirítottam olajon. Ráhintettem egy kanálnyi pirospaprikát, majd hozzáadtam a darált húst, amit szintén megpirítottam. Ezután fűszereztem, felöntöttem a sűrített paradicsommal és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Főztem egy kicsit, és közben felraktam főni a makarónit is.

Amikor a hús már majdnem elkészült, belekevertem a borsót és a kukoricát, majd együtt is főztem egy kicsit. Amikor a tészta megfőtt, leszűrtem (az első adag sikeresen a mosogatóban landolt, úgyhogy újra elkészítettem, de sebaj, balesetek mindenhol előfordulnak). Előkaptam a 12-es muffinsütő-formámat, és kezdődhetett a játék.

A makaróniszálakból kis kosárkákat csináltam, kibéleltem velük a formákat. Úgy néztek ki, mint az ovis kis gyurmakosárkák. Mikor ezek elkészültek, a tojást felvertem, és ezzel kikentem a kosárkák belsejét, hogy egyben tartsa őket. Mehettek be a sütőbe, majd mikor már szépen összeálltak, kivettem őket, és megtöltöttem a husis-zöldséges töltelékkel. A tetejükre szórtam egy kis reszelt sajtot, majd visszatettem a sütőbe még negyed órára. El is készült, nagyon csinos lett!

Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Történet

Ezt az ételt csak azok készítsék el, akik nagyon ráérnek, és kiskorukban szerettek gyurmázni, ugyanis nagyon pepecselős munka… de a látvány mindenért kárpótol. Szerintem. Na meg az íze sem kutya… hanem sertés.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/zoldseges-bolognai-kosarka/