Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 ml olaj
  • langyos víz

A töltelékhez

  • 2 darab paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg fokhagymás szalámi
  • 1 konzerv csemege kukorica
  • 3 evőkanál tejföl
  • só
  • őrölt színes bors

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, az élesztőt és az olajat. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és rugalmas, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és fényes nem lesz. Letakarva fél órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tv paprikát, a hagymát és a fokhagymás szalámit apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, a lecsepegtetett csemegekukoricával, majd ízlés szerint sóval és frissen őrölt színes borssal fűszerezzük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a zöldséges-szalámis töltelékkel, majd szorosan feltekerjük, mint egy piskótatekercset. A tekercset kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, kissé távol egymástól.

A tepsiben hagyjuk a szeleteket további 15 percig kelni, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/zoldseges-tekercs/