A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, az élesztőt és az olajat. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és rugalmas, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és fényes nem lesz. Letakarva fél órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tv paprikát, a hagymát és a fokhagymás szalámit apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, a lecsepegtetett csemegekukoricával, majd ízlés szerint sóval és frissen őrölt színes borssal fűszerezzük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a zöldséges-szalámis töltelékkel, majd szorosan feltekerjük, mint egy piskótatekercset. A tekercset kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, kissé távol egymástól.
A tepsiben hagyjuk a szeleteket további 15 percig kelni, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.